Skip links
Дете пише писмо до Дядо Коледа

Дядо Коледа очаква вашите писма!

Побързайте! Точно толкова време ви остава да напишете писмо до Дядо Коледа! 

За 28-ма поредна година Български пощи се включват в големия екип на Дядо Коледа, като се заемат да координират изпращането на писмата от децата на България към централата на белобрадия старец в Лапландия.

За целта е необходимо да напишете писмо, да го сложите в плик, на който сте написали точния си адрес, а като получател е необходимо само да отбележите “За Дядо Коледа”. Залепвате марка, пускате в специално поставените кутии в пощенските клонове и чакате. 

Освен, че Дядо Коледа ще направи всичко по силите си да изпълни желанията wи, при правилно написан адрес той ще ви върне писмо лично написано от него. Затова не забравяйте да следите всеки ден пощенската си кутия в празничните дни!

Ако се постараете, развихрите въображението си и вложите много любов в писмото си, може даже да спечелите награда от джуджетата! Няма ограничения и правила: писмото може да е написано на ръка, може да е цветно, да е картина, стихотворение, апликация… Всичко зависи от вас!

За да участвате в играта за най-красиво писмо до Дядо Коледа е нужно да го пуснете до 18-ти декември 2023 г. 

Писането на ръка

С тази прекрасна инициатива Дядо Коледа иска да покаже на децата колко е важно писането на ръка и да ги насърчи да използват химикалка, вместо клавиатура. 

Писането остава несравнимо и вълнуващо изкуство, което носи със себе си уникални предимства. В епохата на цифровата технология, където клавиатурите и екрани са все по-присътствени, писането на ръка става все по-важно и по-важно.

То стимулира мозъчната активност, подобрява паметта и развива моториката. Освен това, този процес е свързан с по-дълбоко осъзнаване и разбиране на това, което се записва.

Писането е не само метод за предаване на информация, но и средство за изразяване на индивидуалността и креативността.  Важността му се отразява и върху процеса на усвояване на нови знания, като създава по-трайни връзки в мозъка. 

Затова деца, хващайте химикалките и моливите, запретвайте ръкави и започвайте писмата към Дядо Коледа! 

Ето няколко писма, които могат да ви вдъхновят:

Оставете коментар

Този сайт използва бисквитки.